30 مرداد 1395 - 09:23
نائب رئیس اتاق بازرگانی تهران:

بازار ارز بزودی شفاف می شود

نائب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران تاکید کرد که یکسان سازی نرخ ارز آثار مثبتی در توسعه سرمایه گذاری، توسعه صادرات و همچنین امنیت سرمایه گذاری داخلی و خارجی خواهد داشت ضمن اینکه با ورود بانک ها به این بازار بزودی شاهد افزایش شفافیت خواهیم بود.
کد خبر : ۱۰۴۱۲
 بازار ارز بزودی شفاف می شود


مهدی جهانگیری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبِنا)، درباره یکسان سازی نرخ ارز و تاثیر آن بر فعالیت بخش خصوصی گفت: همان طور که پیش از این نیز در بیانیه اتاق تهران اعلام کرده ایم، یکی از دغدغه های جدی فعالان بخش خصوصی بحث یکسان سازی نرخ ارز است.
وی افزود: یکسان سازی نرخ ارز می تواند بستر مناسبی برای توسعه سرمایه گذاری، توسعه صادرات و همچنین امنیت سرمایه گذاری داخلی و خارجی باشد.
این فعال بخش خصوصی تاکید کرد که یکی از مهم ترین تاثیرات یکسان سازی نرخ ارز، توسعه صادرات به ویژه صادرات غیرنفتی است.
جهانگیری با اشاره به پیگیری های اتاق بازرگانی با حوزه معاون اول رئیس جمهوری، دولت و بانک مرکزی گفت: آثاری که امروز در حوزه اقدام های بانک مرکزی برای یکسان سازی نرخ ارز می بینیم ناشی از فراهم شدن بستر مناسب برای این موضوع است.
نائب رئیس اول اتاق بازرگانی تهران درباره مجوز بانک مرکزی به بانک ها برای ورود به خرید و فروش ارز گفت: خرید و فروش ارز در شعب بانک ها بر شفافیت مالی و حوزه بازار ارز بسیار کمک می کند.
وی با بیان اینکه ارز چند نرخی باعث ایجاد رانت شده و می تواند باعث ایجاد بازارهای کاذب شود، تصریح کرد: اتاق بازرگانی به دنبال این است که با تک نرخی شدن ارز، رانت و بازارهای کاذب حذف شود.
جهانگیری با بیان اینکه یکسان سازی نرخ ارز باعث برنامه ریزی دقیق تر صادرکنندگان و تولیدکنندگان خواهد شد، افزود: یکی از مهم ترین تاثیرات سیاست تک نرخی کردن ارز، مبارزه با پولشویی است.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه در حال حاضر ایران در میان کشورهای دنیا از نظر مبارزه با پولشویی جایگاه مناسبی ندارد، خاطرنشان کرد: دولت می تواند با یکسان سازی نرخ ارز گامی جدی و اساسی برای مبارزه با پولشویی برداشته و به معنای واقعی مبادله ارز براساس عرضه و تقاضا باشد.
وی ابراز امیدواری کرد با تک نرخی شدن ارز، بانک مرکزی بتواند نقش نظارتی خود را بر بازار و سیاست های پولی و ارزی اعمال کند.


ارسال‌ نظر